Între prietene FRUMOASE
anulare

Înscrie proiectul tău!

Propune proiect
TatianaHirnu
Membru ☆☆

Mini-stadionul Banului Mihai constă în  realizarea unui teren multisport în curtea școlii care deja beneficiază de un covor asfaltic de bună calitate, dar accesoriile pentru desfășurarea activităților sportive (panouri de bachet, stâlpi + fileu volei/ tenis de câmp, porți handbal, fotbal) au o vechime de peste 40 de ani.  Cei 1000 de elevi ai școlii sunt principalii beneficiari ai terenului multisport, însă acesta va fi deschis și pentru comunitatea locală în afara orelor de curs.

În plus, terenul  va fi împrejmuit pentru a evita accidentările cauzate de încercarea elevilor de recuperare a mingilor pierdute dincolo de gardul unității școlare. Orele de sport desfășurate în aer liber în condiții de siguranță vor genera dezvoltarea unor tineri adepți ai unui stil de viață sănătos.

Beneficiile sportului în aer liber sunt cunoscute în lumea întreagă încă din antichitate, însă elevii trebuie educați în acest sens.  Sportul îmbunătățește ritmul cardiac, reglează presiunea sângelui și asigură buna funcționare a metabolismului. De asemenea, întărește sistemul imunitar și îl ajută să funcționeze la capacitate maximă, prin asigurarea oxigenului necesar pentru ca celulele albe să facă față bacteriilor și virușilor.

Activitățile în aer liber sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Cu toate acestea,  în zilele noastre prea mulți copii își petrec timpul liber în fața calculatorului / televizorului, în contextul în care peste 30% dintre ei suferă de diverse afecțiuni cauzate de stilul de viață sedentar.

Este absolut necesar să îi învățăm practicarea exercițiilor fizice în aer liber (jocurile copilăriei, role, bicicleta) pentru dezvoltarea mușchilor, întărirea oaselor și buna funcționare a tuturor organelor.

Amenajarea mini-stadionului se va face în contextul existenței unui parc educativ verde, a unei livezi și a unei grădini de legume în curtea școlii, ansamblu verde care a avut efecte benefice semnificative asupra calității aerului din zonă și asupra temperaturii ambientale care este mai scăzută cu 5-7 grade față de zonele urbane fără vegetație. Astfel, o dată cu reducerea efectului ”Urban Heat Island” (insula urbană de căldură) ne dorim să promovăm și activități sportive intense care să contribuie la ameliorarea sănătății elevilor și locuitorilor cartierului Craiovița.

Alături de mini-stadionul Banului Mihai, în curtea Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul, va fi montată și o cișmea de exterior pe instalația deja existentă în curtea școlii, dar neutilizată momentan. Aceasta este extrem de utilă pe parcursul desfășurării de activități fizice, prevenind deshidratarea elevilor. Alimentarea cu apă potabilă este asigurată din rețeaua de apă care deservește orașul.

Competiții sportive cu donații la care participă elevi, profesori și membri ai comunității locale.

  1. Meci de baschet
  2. Meci de volei
  3. Meci de fotbal
  4. Meci de handbal
  5. Tenis cu piciorul
  6. Cursa in saci
  7. Cursa cu obstacole
  8. Cursa de cărat mingi de ping-pong cu lingurița
  9. Săritura cu coarda
  10. Probă de forță Trage Coarda

Desfășurarea competițiilor sportive va avea loc în luna octombrie 2017. 

Elevi și profesori ai scolii, precum și membri ai comunității locale se vor putea înscrie la una sau mai multe dintre competiții, conform categoriei de vârstă, pe site-ul și pagina de facebook ale școlii. Înscrierea în competiție va presupune și o donație în valoare de 20 lei în cazul elevilor și 40 de lei in cazul profesorilor și membrilor comunității locale. Banii vor fi donați în contul Asociației de părinți Mihai Bravul.

Membri ai comunității locale de afaceri vor fi invitați să sponsorizeze evenimentul, susținând unul sau mai multi candidați înscriși în competiție.

Toți banii strânși vor fi investiți în materiale sportive pentru școală: Pachet complet antrenament (inele, jaloane, conuri, bete, scara,  2 mingi medicinale), mingi fotbal, mingi baschet, mingi handbal și echipament pentru echipele școlii.


Buna seara! Am citit cu atentie proiectul dumneavostra, are cele mai multe likes si este normal sa atraga atentia, dar nu gasesc prea multe legaturi intre ghidul Yves Rocher si ceea ce vreti dumneavostra sa implementati. Pentru dotarile pe care le doriti, puteti solicita bani de la primaria Craiova, ei sunt cei care va pot asigura aceste dotari, dupa cum stiti scolile se afla in subordinea autoritatilor locale. Sau firme care vand articole sportive gen Decathlon sau Intersport. Nu vad nimic inovator pentru mediul inconjurator, ecologie, nutritie. Mult succes!
Ideea concursului organizat de Yves Rocher este promovarea unui stil de viata sanatos prin sport. Nu sport inovativ! Multumesc pentru interes. Ati uitat sa cititi regulamentul! La fel ca mai devreme, statutul de.membru nou evidentiaza scopul contului: votul altui proiect. Sper sa aveti succes, dar este clar ca sunteti cam invidios, draga Dani_c! Apropos, aveti si un nume real? Sau contul este creat pe genunchi? Cu drag Tatia aP.S. citi regulamentul concursului, este gratuit!!!
Stimata Tatia a, contul este real ca si cele 1184 de conturi care v-au dat dumneavostra like . Am accesat linkul primit de la YR asa cum cu siguranta ca au facut toti cei care v-au votat. Nu este un cont fake, cum se spune in popor.Ce este trist, este faptul ca la fiecare postarea negativa ati incercat sa vedeti numai conspiratii. Repet, dupa parerea mea proiectul nu corespunde. Daca juriul va trece sau nu acest proiect, este alta discutie. Sa il treaca daca merita, m-as bucura pentru dumneavoastra. Dar traim inca intr-o tara libera si DA consider ca acest proiect este foarte slab fata de altele pe care le-am citit cu mare atentie incepand cu data de 30 iunie 2017.
Evident ca trebuie sa raspund fiecarui comentariu negativ fiindca am participat la scrierea proiextului si stiu cu cata atentie am citit regulamentul. Regret ca v-ati pierdut timpul citind un proiect slab si ati continuat sa il pierdeti scriiind aceste comentarii. Asta ma convinge ca sunteti doar malitios si va doriti decredibilizarea proiectului. Consider strategia de genul scoala primara, cu invidie si rautate. Spune ceva despre proiectul pe care il sustineti. Cu siguranta ii este teama. Imi pare rau, eu vad competitiile astea ca o posibilitate de a face o schimbare in comunitate. Imi investesc timpul in mod voluntar pentru solutionarea unor nevoi ale elevilor si ale familiilor lor. Aveti cont de membru nou. Asta nu inseamna ca e fake, ci doar ca sustineti un proiect anume si improscati cu noroi in altele. Nu cred in urarea dvs de bine, dar va multumesc oricum.Cu drag, TatianaP.S. sunt fan debate, dar va lipsesc argumentele
Mult succes!E trist ceea ce scrieti si mai grav, ce ganditi despre proiectul pe care l-am votat! Nici macar nu ii cunosc, saracii, daca vreti le voi retrage votul ca sa nu cada in blestemul dumneavostra. Toate cele bune si chiar imi doresc sa castigati! Pentru copiii care spera si pentru cei care v-au acordat aprecierile lor. P.S. Dumneavostra insa, pe viitor ar fi bine sa incercati sa luati in considerare si parerile contra, asa este intr-o competitie transparenta, sau doriti ca toata lume sa va aplaude si sa va sustina orice, oriunde, oricand?
enachescudan
Membru ☆☆
Proiectul Asociatiei Se Poate "Colectează acum, reciclează pentru un viitor mai bun!" reprezintă implicarea elevilor în activități de ecologizare și asimilarea unor deprinderi de viață care reduc impactul negativ asupra mediului. 
În desfășurarea acestui proiect, principalul scop rezidă din stimularea unui comportament ecologic și, implicit, din asumarea responsabilității față de comunitate și natură. Obiectivele activităților de ecologizare constau în conștientizarea efectelor acțiunilor omului asupra mediului înconjurător, stabilirea relației de interdependență dintre om și mediu înconjurător și găsirea unor soluții optime pentru rezolvarea problemelor de mediu. 
Prin proiectul derulat, ne-am propus o serie de activități care să vizeze atât informarea elevilor prin organizarea unor workshopuri, cât și implicarea activă în colectarea selectivă și utilizarea creativă a deșeurilor refolosibile. 
19060224_732894193556682_4687921081106977024_n.jpg19105654_732894003556701_4567342924156265518_n.jpg19113743_732894000223368_7108089022444194796_n.jpg19145831_732893820223386_8402851686746430853_n.jpg19060229_732899786889456_6016737419043825583_n.jpg19191194_994109460724933_1161624662_n.jpgAfis2.jpg
 

Avem mare nevoie sa ne educam copiii in acest sens ! Felicitari organizatorilor pentru asemenea initiative si celor mici un mare Bravo pentru fiecare gest care ne protejeaza natura, facand-o mai curata!
Foarte bun proiect, felicitari si succes!
Succes!!!
Felicitări!!! Cu siguranță proiectul "Colectează acum, reciclează pentru un viitor mai bun" este cel mai bun și de interes !!!
Mulțumim Yves Rocher!!! Pentru comunitățile locale faceți foarte mult, prin aceste proiecte!!!
doctorita
Membru ☆☆☆

SCOPUL PROIECTULUI: PROFESIONISTI IN DOMENIUL MEDICINEI DE PRIM AJUTOR SI URGENTA FURNIZEAZA INTR-UN CADRU ORGANIZAT - "SCOALA ALTFEL" - NOTIUNI DE PRIM AJUTOR POPULATIEI DE VARSTA SCOLARA. SUNT ABORDATE URMATOARELE ASPECTE:APELUL 112;CE ESTE O URGENTA; MANEVRA HEIMLICH;POZITIA LATERALA DE RESUSCITARE; MANEVRE DE BAZA PENTRU RESUSCITAREA CARDIO PULMONARA (COMPRESIUNI TORACICE SI VENTILATIE). CURSURILE DE ACEST GEN SUNT IN GENERAL PUTIN ACCESIBILE MAJORITATII POPULATIEI IAR PRACTICA ZILNICA DOVEDESTE CA ADULTII CONFRUNTATI CU SITUATII DE URGENTA NU STIU CUM SA REACTIONEZE SI CE INFORMATII SA TRANSMITA MAI DEPARTE CATRE SERVICIILE DE URGENTA (112)

STIMULAND CURIOZITATEA SI DORINTA COPIILOR DE A FACE BINE SI PROMOVAND CONCEPTUL DE VOLUNTARIAT, PROIECTUL SE DORESTE A FI O MASURA MENITA SA CREASCA NIVELUL EDUCATIEI SANITARE IN RANDUL POPULATIEI. DESI SE ADRESEAZA COPIILOR, PRIN INTERMEDIUL ACESTORA SE SPERA CA INFORMATIA SA AJUNGA SI LA NIVELUL ADULTILOR CU CARE ACESTIA VIN IN CONTACT, INDIFERENT DE VARSTA SAU PREGATIRE PROFESIONALA.


as vrea sa particip la acest proiect...
Sper ca a fost o eroare de sistem. Ma bucur ca au reaparut voturile. Va urez succes!!
O idee de milioane. Chiar ma gandeam ca si mie mi-ar fi util un astfel de curs.
doctorita a scris:SCOPUL PROIECTULUI: PROFESIONISTI IN DOMENIUL MEDICINEI DE PRIM AJUTOR SI URGENTA FURNIZEAZA INTR-UN CADRU ORGANIZAT - "SCOALA ALTFEL" - NOTIUNI DE PRIM AJUTOR POPULATIEI DE VARSTA SCOLARA. SUNT ABORDATE URMATOARELE ASPECTE:APELUL 112;CE ESTE O URGENTA; MANEVRA HEIMLICH;POZITIA LATERALA DE RESUSCITARE; MANEVRE DE BAZA PENTRU RESUSCITAREA CARDIO PULMONARA (COMPRESIUNI TORACICE SI VENTILATIE). CURSURILE DE ACEST GEN SUNT IN GENERAL PUTIN ACCESIBILE MAJORITATII POPULATIEI IAR PRACTICA ZILNICA DOVEDESTE CA ADULTII CONFRUNTATI CU SITUATII DE URGENTA NU STIU CUM SA REACTIONEZE SI CE INFORMATII SA TRANSMITA MAI DEPARTE CATRE SERVICIILE DE URGENTA (112)STIMULAND CURIOZITATEA SI DORINTA COPIILOR DE A FACE BINE SI PROMOVAND CONCEPTUL DE VOLUNTARIAT, PROIECTUL SE DORESTE A FI O MASURA MENITA SA CREASCA NIVELUL EDUCATIEI SANITARE IN RANDUL POPULATIEI. DESI SE ADRESEAZA COPIILOR, PRIN INTERMEDIUL ACESTORA SE SPERA CA INFORMATIA SA AJUNGA SI LA NIVELUL ADULTILOR CU CARE ACESTIA VIN IN CONTACT, INDIFERENT DE VARSTA SAU PREGATIRE PROFESIONALA.
doctorita a scris:SCOPUL PROIECTULUI: PROFESIONISTI IN DOMENIUL MEDICINEI DE PRIM AJUTOR SI URGENTA FURNIZEAZA INTR-UN CADRU ORGANIZAT - "SCOALA ALTFEL" - NOTIUNI DE PRIM AJUTOR POPULATIEI DE VARSTA SCOLARA. SUNT ABORDATE URMATOARELE ASPECTE:APELUL 112;CE ESTE O URGENTA; MANEVRA HEIMLICH;POZITIA LATERALA DE RESUSCITARE; MANEVRE DE BAZA PENTRU RESUSCITAREA CARDIO PULMONARA (COMPRESIUNI TORACICE SI VENTILATIE). CURSURILE DE ACEST GEN SUNT IN GENERAL PUTIN ACCESIBILE MAJORITATII POPULATIEI IAR PRACTICA ZILNICA DOVEDESTE CA ADULTII CONFRUNTATI CU SITUATII DE URGENTA NU STIU CUM SA REACTIONEZE SI CE INFORMATII SA TRANSMITA MAI DEPARTE CATRE SERVICIILE DE URGENTA (112)STIMULAND CURIOZITATEA SI DORINTA COPIILOR DE A FACE BINE SI PROMOVAND CONCEPTUL DE VOLUNTARIAT, PROIECTUL SE DORESTE A FI O MASURA MENITA SA CREASCA NIVELUL EDUCATIEI SANITARE IN RANDUL POPULATIEI. DESI SE ADRESEAZA COPIILOR, PRIN INTERMEDIUL ACESTORA SE SPERA CA INFORMATIA SA AJUNGA SI LA NIVELUL ADULTILOR CU CARE ACESTIA VIN IN CONTACT, INDIFERENT DE VARSTA SAU PREGATIRE PROFESIONALA.Apreciez proiectul d-ne dr Diana Branzei,mult succes!!!
ela_anca75
Membru ☆☆

Educaţia pentru sănătate este un subiect din ce în ce mai accentuat, regăsindu-se pe agenda de lucru a diverselor instituții publice. Interesul crescut pentru sănătatea copiilor noștri ne determină să pomovăm principiile unei educaţii de calitate pentru sănătate şi să sprijinim îmbunătăţirea condiţiilor în educaţie şi sănătate, prin derularea de programe extracurriculare la nivelul unității școlare.
Adoptarea unui stil de viaţă sănătos duce la un mod natural şi amonios de a trăi și înțelege ceea ce ne interesează. Deşi nu toate bolile pot fi prevenite, adoptarea unui stil de viaţă sănătos reduce simţitor riscul apariţiilor unor complicații deoarece sănătatea înseamnă menţinerea unei stări de bine din punct de vedere fizic, psihic şi mental.
Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă încă de la cea mai fragedă vârstă, să fie susținută de toate instituțiile statului, dacă vrem să avem generații de copii sănătoşi.
Unul dintre scopurile în sine ale activităţii propuse prin acest proiect este informarea autorizată a copiilor privind posibilitățile de alegere a produselor alimentare, de conștientizare a raportului calitate- preț și de cunoaștere a drepturilor ce le revin ca cetățeani și consumatori.
Astfel, educaţia pentru sănătate, ca parte a programelor extrașcolare, vizează nu numai transmiterea unui bagaj informativ corect din punct de vedere ştiinţific către copii, cât mai ales crearea unui comportament individual sănătoas, a unei atitudini ce corespunde idealului fiecărui individ.
Acest proiect are ca ţintă directă elevul și părintele acestuia cu privire la informații necesare unei dezvoltări armonioase. Astfel copiii vor fii mai interesaţi de practicarea şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos, vor dori să-şi ocrotească sănătatea şi să o protejeze mai mult. Copiii vor înţelege şi cunoaşte mai exact importanţa menţinerii unei stări de bine din punct de vedere fizic și psihic.475478_434438286574708_1082646402_o.jpg

RoxanaGrosu03
Membru ☆☆

Proiectul “Împreună pentru mame și copii sănătoși” are ca scop promovarea și cultivarea unui stil de viață sănătos în rândul a 100 de femei fără venituri și asigurări medicale și a 150 de copii din familii defavorizate înregistrați în cadrul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria prin analize de sânge, acordarea consultații medicale și de nutriție și susținerea de cursuri de alimentație sănătoasă pentru 150 de copii. În urma acestui proiect 100 de femei cu boli cronice și metabolice (diabet, obezitate, etc)  se vor însănătoși și vor învăța cum să își păstreze sănătatea astfel dobândită și să prevină apariția bolilor pe viitor folosind cunoștințele despre o alimentație corectă și un stil de viață sănătos.

 

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria oferă de șase ani servicii medicale gratuite unui număr de 2100 pacienți fără venituri și asigurări medicale din București, fiind astfel prima instituție de acest fel din țară. În tot acest timp am oferit mii de consultații și investigații medicale prin care am redat sănătatea, demnitatea și am oferit o șansă la reintegrare socială tuturor pacienților care ne-au trecut pragul. În plus, Fundația are în grijă 150 de copii care provin din familii defavorizate în cele două Centre Educaționale tip after-school situate în București, respectiv Clinceni.

 

OBIECTIVELE PROIECTULUI

 

OBIECTIVUL 1. Access gratuit la servicii medicale unui număr de 100 femei fără venituri și asigurări de sănătate care suferă de obezitate, diabet sau alte afecțiuni cronice rezultate ale unui stil de viață nesănătos. Acestea vor fi evaluate medical și tratate prin realizarea analizelor medicale specifice bolilor metabolice și de nutriție și printr-un consult medical în urma căruia vor primi o schema de tratament și , în măsura posibilităților, medicamentele necesare. În plus cele 100 de paciente vor beneficia și de o câte trei sesiuni speciale prin care medicul nostru le va învăța cum să se hrănească sănătos nu numai pe ele ci și familiile din care provin, în mod special pe copiii lor. Astfel numărul real al beneficiarilor se ridică la peste 300 de persoane.

 

OBIECTIVUL 2: Susținerea de lecții specifice de nutriție și alimentație sănătoasă de către medicul nostru celor aproximativ 150 de copii din cele două Centre Educaționale ale Fundației, din Băneasa și Clinceni și o parte din mamele acestora.  Acești copii provin din familii dezavantajate, cu un nivel scăzut de cunoștiințe nutriționale și o alimentație dezechilibrată, bazată în prezent pe consumul excesiv de zahăr și produse făinoase. Astfel o parte din ei sunt deja supraponderali.

 

PROMOVAREA PROIECTULUI

Acest proiect va fi promovat în rândul publicului printr-un eveniment sportiv în Parcul Herăstrău organizat de Fundația noastră pe data de 2 septembrie. Inițiativa de a practica un sport nu vine natural pentru toată lumea. Pentru cei cărora sportul li se pare monoton sau că sportul nu este pentru lumea, există o variantă care face minuni atât asupra corpului cât și asupra zâmbetului: Kangoo Jumps.  Ne-am gândit să organizăm un eveniment prin care să promovăm stilul de viață sănătos și practicarea sportului, și anume: 2 clase de kangoo jumps. De ce am ales kangoo jumps? Sau mai bine să ne întrebăm de ce să nu o facem? Este un sport antrenant, care da energie pozitivă, ajută la imbunătățirea funcțiilor cardio-vasculare, poate fi practicat de persoane de orice vârstă și orice fel de condiție fizică. Țopăiala specific acestui sport scoate la iveală copilul din fiecare dintre noi făcând ca nivelul endorfinei să crească, sporind relaxare și starea de bine. Kangoo jumps este așadar la îndemâna oricui, indiferent de vârstă sau rezistența la efort, ce promite îmbunătățiri semnificative atât de plan fizic cât și psihologic.

Kangoo jumps este, asadar, un sport la indemâna oricui, indiferent de vârsta sau rezistența la efort,  ce promite imbunățiri semnificative atât pe plan fizic, cât și psihologic. Acest eveniment va fi organizat cu sprijinul K FIT Studio și al presenterului international Florin Alex Tudor, unul dintre cei mai buni instructori din lume și va reuni aproximativ 70 de participanți. 

 

Pe lângă acest eveniment, proiectul va fi promovat prin postări periodice pe pagina de Facebook a Fundației Policlinici Sociale Regina Maria, prin mențiune pe site-ul Fundației, în raportul anual și newsletter periodic (către aproximativ 3000 de persoane din baza noastră de date).

poza 2.jpgpoza 3.jpgpoza 1.JPG

TeiaCiulacu
Membru ☆☆

 

Picture1.jpg

Anul acesta organizam ce-a dea IV-a editie a Taberei de leadership pentru mediu ecOprovocarea, componenta a programului ecOprovocarea.

Tabara propriu-zisa se va desfasura pe parcursul a 5 zile (28 august-1 septembrie 2017) si necesita o pregatire si evaluare pe parcursul a 4 luni.
Beneficiarii Taberei sunt cei mai buni liceeni si profesori, selectati conform punctajelor, din peste 600 de participanti la competitiilor educationale non-formale Cluburile ecOprovocarea si Concursul National ecOprovocarea, derulate in anul scolar 2016-2017. Ei au derulat activitati practice de protectie a mediul cu rezultate precum: 45.000 kg de deseuri reciclate, 25.700 de puieti plantati, 1.370 de saci de deseuri colectate din natura, amenajare spatii verzi cu aproape 7.350 de plante ornamentale.
Prin aceasta aplicatie ne dorim, cu sprijinul Yves Roche, sa asiguram inca minim 12 locuri, ideal 25 de locuri in tabara pentru cei mai buni elevi si profesori, in functie de bugetul aprobat.
Obiectivul proiectului este de a produce schimbari profunde in atitudinea si comportamentul participantilor, cu impact pe termen lung, pentru a deveni lideri proactivi in domeniul protejarii mediului. Prin activitati non-formale distractive, jocuri si concursuri, filme, activitati creative de grup,
tinerii vor fi astfel ghidati de traineri (ce au experienta in zona dezvoltarii personale si protectiei mediului) incat sa se autodescopere, sa-si dezvolte abilitati de lideri, sa coopereze si sa lucreze in echipa, sa-si creasca increderea in sine, sa ia initiativa si sa participe la schimbarea starii actuale a mediului. 

Picture2.jpgPicture3.jpgPicture4.jpgPicture5.jpg


szilardbux
Membru ☆☆

Liliecii României - zborul dinspre legende spre realitate

 

Fauna de lilieci din România este una dintre cele mai diverse din Europa. Similar, coloniile din România sunt printre cele mai mari din Europa, cu 2 colonii care ating pragul de 100.000 exemplare. Liliecii sunt extrem de benefici pentru omenire: un singur liliac poate consuma 2000 de țânțari (sau alte insecte dăunătoare) într-o singură noapte, iar liliecii din zona tropicală ne ajută să obținem banane, mango și avocado, chiar și ciocolată. În ciuda acestor beneficii, liliecii continuă să fie țintele unor fobii și frici, sau protagoniști ai unor legende nefondate. Iar aceste frici și fobii pot duce la o atitudine ostilă față de lilieci, la deranjarea și/sau chiar distrugerea intenționată a coloniilor din peșteri și clădiri.

 

Proiectul dorește să inspire o schimbare pozitivă în atitudinea publicului vizavi de lilieci, cu accentuarea necesității protecției lor și a posibilității contribuției publicului. Proiectul va cuprinde mai multe activități, printre care și organizarea evenimentului “Noaptea Internațională a Liliecilor”, un eveniment care se organizeaza anual în zeci de țări la nivel global. Ultimul eveniment de acest gen din Cluj-Napoca a fost în 2008, proiectul dorind să reînvie această tradiție. Prin implicarea copiilor (ex. prin concursul de desene la nivel național), vom contribui la educarea noii generații, spre o atitudine adecvată și sensibilă față de lilieci și natură. Prin implicarea publicului larg (expoziție foto, traseu tematic audio-vizual, distribuirea materialelor informative și prezența în mass-media), vom contribui la protecția liliecilor nu numai în Cluj-Napoca, dar și la nivel național. Prin invitarea jurnaliștilor la evenimentele proiectului vom asigura o vizibilitate ridicată, cu impact durabil.

 

Indrazneste_sa_fii_diferita_BucsSz.jpgÎndrăznește să fii diferită!Liliacul_urecheat_brun_DobrosiD.jpgLiliacul anului 2017 în RomâniaMateriale_lilieci_BucsSz.jpgConștientizare prin materiale informativeNoaptea_liliecilor_Cluj_BucsSz.jpgNoaptea Liliecilor 2008

rauliulius
Membru ☆☆
 

Se respectam si sa iubim natura!!
Sa respectam si iubim natura!
Proiectul intitulat "Sa respectam si sa iubim natura!" ofera sansa, copiilor si tinerilor talentati de la Arte, de a descoperi natura, mediul, prin alt gen de actiuni decat cele dedicate artei, prin actiuni de ecologizare si actiuni dedicate unui stil de viata sanatos, prin intermediul unor specialisti ce-si desfasoara activitatea in acest domeniu. Asociatia pentru Realizarea Tinerilor prin Educatie-A.R.T.E. "actioneaza impreuna" cu Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, facand echipa, in vederea realizarii acestui proiect, unic si foarte important pentru elevii de la arte, pentru ca abordeaza educatia despre mediu pornind de la atributele Botanist-Cultivator-Producator-Distribuitor. Reusita proiectului la nivel de scoala, asigura sustenabilitate acestuia prin preluarea lui si in alte scoli, ca model de buna practica. VOTUL acordat proiectului de catre elevi, profesori si sustinatorii echipei noastre ne onoreaza si ne obliga totodata!Ecologie si arta
Sa respectam și să iubim natura!
Haideti cu totii la vot!
Handicope
Membru ☆☆

 

Proiectul “ ZUMBA PARTY ON WHEELS “ propus de Asociatia HANDICOPE din Cluj  este unul atipic ce  presupune derularea unui program de  fitness/ zumba, adaptat  persoanelor în scaun rulant şi /sau cu mobilitate redusă .

Promovăm astfel ideea că mişcarea este benefică pentru toţi şi este posibilă adaptarea unui program de fitness la abilităţile şi potenţialul persoanei cu dizabilitate motorie.

Scopul acestor acţiuni este de a oferi o stare de bine prin învăţarea unor mişcări ce  poate spori mobilitatea persoanei cu deficenţe , şi toate acestea  pe un fond  muzical antrenant.

Astefl, persoanele  cu mobilitate redusă se pot bucura de muzică, de mişcări ce le pot îmbunatăţi starea generală , de prieteni, de  buna dispozitie.

 

                                   wheelchair-zumba.jpgZumba Party on Wheels

LoredanaIASI
Membru ☆☆

Proiectul nostru isi propune promovarea activa a educatiei pentru protejarea mediului inconjurator si adoptarea unui stil de viata sanatos, fiind sprijiniti in acest demers de catre Fundatia Iosif.

Astfel, pentru promovarea unui stil de viata sanatos vor fi realizate 3 campanii de educatie privind importanta miscarii zilnice si a unei alimentatii sanatoase, informare ce va fi realizata de catre un instructor de fitness si un nutritionist. Aceste campanii se adreseaza atat elevilor de gimnaziu ai Scolii Gimnaziale Ion Neculce Iasi si ai Colegiului de Electrotehnica si Telecomunicatii  Gheorghe Marzescu Iasi, cat si membrilor Comunitatii Yves Rocher Romania.

Pentru protejare mediului inconjurator, acest proiect isi propune realizarea unei campanii de ecologizare si plantare a 3000 de arbori intr-o zona cu risc ridicat de alunecari de teren sau care necesita o perdea de padure de protectie, actiune ce va fi realizata de catre echipa Green Ideas Romania cu sprijinul comunitatii locale Yves Rocher Romania.19550879_10155968681311729_512289297_n.jpg

 

 

19550979_10155968681381729_1025980160_n.jpg

 

 

19553137_10155968683686729_222434981_n.jpg

 

 

19511701_10155968683701729_1613107717_n.jpg

 

 

19532450_10155968681281729_2085497768_o.jpg

 

 


Multumim!!!
Vreau sa particip si eu la plantat! Frumoasa initiativa
 Minte si corp intr-un mediu sănătosSa fie!
Mulțumim Lili!
Un proiect frumos,cu obiective sanatoase.
DogAssist
Membru ☆☆

Pentru că educația stă la baza schimbării unei comunități, ne dorim implementarea unui program de educare pentru comunitate, implicând întreaga familie – atât copii, cât și adulți, scopul fiind acela ca prin educație să îi aducem mai aproape de un nou stil de viață, mai autentic, mai aproape de natură și animale.

Prin sesiuni interactive susținute de specialiști (psihologi, psihopedagogi, medici veterinari), în compania unor câini de terapie (câini speciali selectați și pregătiți pentru a oferi interacțiuni pozitive și suport persoanelor tipice și atipice), aceștia vor învăța cum să interacționeze cu animalele, care sunt nevoile acestora și cum să respecte viața sub toate formele acesteia. Vom dezvolta empatia și toleranța, astfel încât participanții la ateliere să fie cei care vor forma comunități inclusive și atente la nevoile celor din jur, oameni sau animale. Prin atelierele educative pe care ni le propunem, ne dorim să oferim celor mici (dar și celor mari) atât cunoștințe, cât și cadrul de interacțiune cu niște câini special pregătiți. În condițiile în care tehnologia ocupă tot mai mult timp în viața noastră, dar a și a celor mici, dorim să îi conectăm la natură și la prietenii noștri necuvântători, stârnindu-le curiozitatea înspre natură și patrupezi. Nu în ultimul rând, vor afla cum pot avea un stil de viață sănătos și activ alături de prietenii patrupezi, cum să îi integreze în viața lor și cum să funcționeze împreună ca o familie13521833_833572550107389_7326168081383395583_n.jpg14991015_708061179347294_9168234580362367537_o.jpgIMG_5337c.jpg19691291_10154809730096476_793560376_n.jpg

Nicole-JCI
Membru ☆☆

 Într-un oraș supus intens poluării industriale, în contextul global al consumului exagerat al resurselor naturale, ne propunem să desfășurăm un program educativ cu impact pe termen lung în grădinițele și școlile din Tg.Mureș, o acțiune ce vizează în primul rând conștientizarea comportamentelor noastre vizând consumul resurselor. Iar în al doilea rând -  educarea și implicit reducerea consumului resurselor naturale (apa, resurse energetice, pădure) și a poluării. Se va pune accent și pe importanța colectării și reciclării selective a deșeurilor regăsite în gospodăriile populației. 

În acest sens dăm startul unor activități educative și interactive, în sistem modular, având ca teme principale resursele naturale: apa, energia și pădurea

Dorim să implicăm și adulții în activități de echipa și astfel, prin intermediul micuților să formăm o deprindere sănătoasă în familiile acestora pro-reciclare și economisire a resurselor.

Nu doar cred într-o lume mai bună, ci sunt convinsă că stă în puterea noastră să inițiem schimbări cu impact benefic în societatea în care activăm.

1.jpgCuratenia de primavara3.jpgIubim padurea5.jpgIubim padurea6.jpgDespre APA7.jpgAflam si experimentam lucruri noi10.jpgREsponsabilizam copii din centrele de plasament11.jpg13.jpgDupa munca si rasplata

 

boca-cosmin96
Membru ☆☆

Proiectul „The Green Way” îşi propune promovarea unui comportament ecologic în judeţul Iaşi. Principalele activităţi vor fi conceperea unui ghid de bune practici şi de informare, organizarea a 4 traininguri pentru minim 50 de elevi/studenţi şi 50 de voluntari YR, participarea la o activitate de ecologizare. Activităţile proiectului vor transmite mesajul că problemele de mediu existente în jurul nostru se pot rezolva dacă suntem uniţi şi acţionăm, că e necesar să fim activi şi să adoptăm comportamente de minimizare a poluării atât a solului cât și a apei pe care o folosim zi de zi. Proiectul va facilita motivarea a diverse grupuri şi conducerea lor într-o direcție ce va aduce beneficii atât mediului înconjurător cât și propriei persoane în sine prin conviețuirea într-un mediu cât mai curat.           

18921807_1907548582852870_67589369557737368_n.jpg18922206_1907547492852979_5166283231979919212_n.jpg

 

https://www.facebook.com/pg/scoalademediu/photos/?ref=page_internal

 

https://www.facebook.com/ASIRYS/?fref=ts

 

 

NAI77
Membru ☆☆

Ziua mea de frumusete - proiect realizat in Scoala Gimnaziala Horezu-Poenari, Dolj, cu cei 70 de elevi ai claselor V-VIII si familiile acestora se doreste a fi un proiect de constientizare a necesitatii igienei orale, corporale si a mediului de viata pentru sanatatea personala si a celor din jur. In aceasta unitate invata 50 % romi si 80% traiesc sub pragul saraciei fara apa si grup sanitar in casa. Spalatul mainilor si al corpului se realizeaza la lighean sau poate doar la Jiu cand se incalzeste afara. Ne dorim imbunatatirea stilului de viata al familor acestor copii si cresterea calitatii vietii prin campanii de constientizare a necesitatii igienei personale. Proiectul se va desfasura impreuna cu asistentul comunitar si serviciul asistenta sociala. Activitatile vor fi legate de diferite Zile mondiale pentru a puncta si mai mult importanta femeilor, a mamelor in cadrul famiilor. Frumusetea femeii –interioara si exteriaoara isi pune amprenta in viata copiilor si implicit a generatiilor viitoare.


AdinaMagsi
Membru ☆☆

Educaţia ecologică modelează conduite, responsabilizează, este factor decizional, stimulează îmbunătăţirea calităţii vieţii şi diversitatea.

Organizat de Asociaţia Alucro, Can Design Festival (www.candesignfestival.ro) este un eveniment cultural-artistic dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Prin diversitatea secţiunilor pe care le dezvoltă, platforma este dedicată tuturor categoriilor de vârstă, sociale şi culturale.

Este primul concurs cu premii din România care îşi propune să inspire comunitatea către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte care să le valorifice, chiar şi după ce conţinutul a fost consumat.

Obiectivul general îl reprezintă conştientizarea şi naturalizarea eticii ecologice prin creativitate. Concursul îşi propune să inspire comunitatea către refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea unor lucrări care să reflecte utilitatea unei doze din aluminiu, post-consum.


Ionut36
Membru ☆☆

646x404.jpgspital spate curte.jpg

1.1.              Scopul proiectului

Scopul proiectului este conştientizarea elevilor şi a comunităţii locale privind necesitatea implicării în protejarea mediului, a oraşului nostru, si oferirea unei terapii alternative bolnavilor internati in spital prin realizarea de activităţi  ecologice.

 

1.2.              Scopul proiectului în limba engleză

The project goal is to raise awareness of students and  the local community regarding the need of protecting the environment, our city, and offering alternative therapy to the hospitalized patients by conducting environmental activities

 

1.3.              Obiectivele proiectului 

Educarea copiilor şi a tinerilor în spiritul ocrotirii naturii prin reabilitarea unui spatiu verde;

Dezvoltarea spiritului civic, prin participarea la rezolvarea unei probleme a comunităţii;

Asimilarea unor reguli de protecţie a naturii, necesare în relaţia om-natură.

Dezvoltarea unei terapii alternative bolnavilor internati in spital prin implicarea acestora in  activităţi  ecologice.

 

1.4.              Justificarea proiectului – max. 1 pagină

Necesitatea acestui proiect reiese din faptul ca in curtea Spitalului Municipal Oltenita nu exista un spatiu amenajat, un colt de natura pentru bolnavii si copii internati, un spatiu in care ar putea uita si pentru un moment de boala.

Astfel, ne propunem sa amenajam/ reabilitam pe terenul de 500 mp disponibil, aflat in curtea spitalului, cu ajutorul elevilor din cadrul Liceului Ion Ghica si chiar a unor bolnavi, prin plantarea  flori, gazon  si  montarea unor banci si mese.

Prin implicarea elevilor la amenajarea spaţiului şi întreţinerea acestuia, ei se vor apropia de natură, vor învăţa să protejeze, devenind un spaţiu al lor care il vor mentine ca bolnavii si copii internati in spitalul Municipal sa se regaseasca prin terapie cu Natura.

De asemenea, toti bonavii , vor beneficia de un spaţiu de recreere în curtea spitalului  în care îşi pot petrece timpul liber într-un mod agreabil. Amenajarea spaţiilor verzi reprezintă pentru Asociaţie oportunitatea de a creşte imaginea Spitalului Municipal Oltenita în comunitate, deoarece acestea contribuie la diversificarea activităţilor şcolare şi extraşcolare şi, implicit, la creşterea interesului a copiilor, a părinţilor acestora, a comunitatii locale.  

 

1.4.1.        Prezentarea zonei

Zona propusa spre amenajare se afla in curtea Spitalului Municipal Oltenita si are o suprafata totala de 500 mp. Terenul se afla intr-o stare de degradare si necesita atat ingrijirea/reabilitarea spatiilor verzi existente  cat si amenajarea unui nou spatiu cu iarba ,flori, bancute etc.

Terenul se afla in proprietatea Spitalului Municipal Oltenita.

Am ales sa reabilitam acest teren din doua motive:

1.       Bolnavii si copii internati in spital sa aibe amenajat un loc verde care dupa tratament si perioada internarii sa vina sa se recreeze, sa adulmece mirosul florilor si al naturii, uitand de boala, acest spatiu putand fi considerat ca metoda de terapie alternativa.

2.       Elevii liceului Ion Ghica sa constientizeze prin aceste actiuni ca iubind viata, iubesti natura. Acestia vor contribui prin cresterea educatiei ecologice.

1.4.2. Grupul ţintă, aria geografică

(participanți, voluntari, beneficiari ai proiectului)

Proiectul va fi implementat cu ajutorul voluntarilor Asociatiei Ai vointa, Ai putere Oltenita,  a elevilor din clasele a IX a- XII-a din cadrul Liceului Ion Ghica – Oltenita  si a profesorilor acestora. Deasemenea in amenajarea spatiului vor fi implicati si cetateni din orasul Oltenita.

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi adultii si copii internati in spitalul Municipal Oltenita.

 

 

 

 

 

 

 

 

                14.Activitati intreprinse in cadrul proiectului:

 

 

Activitatea 1: Activitati de pregatirea a materialelor necesare reamenajarii  spatiului verde

In prima luna de proiect echipa de proiect din partea Asociatiei Ai vointa Ai putere, va achizitiona materialele necesare reamenajarii spatiului verde din curtea Spitalului Oltenita.

 

Activitatea 2: Campanie de informare in cadrul Liceului Ion Ghica cu privire la importanta ocrotirii naturii, a spatiilor verzi

Pe intreaga perioada de desfasurare a proiectului, vom desfasura activitati de informare cu privire la importanta respectarii  mediului inconjurator, la metode prin  care putem sa contribuim la conservarea acestuia, importanta implicarii in activitati de voluntariat, etc.

Deasemnea inainte de partea practică, profesorii vor desfăşura cu copiii un proces didactic instructiv – educativ în urma căruia, elevii vor învăţa despre plantele care sunt specifice zonei noastre geografice şi pe care urmează să le cultivăm.

 

Activitatea 3: Realizarea activitatilor efective  de reamenajare a   terenului/parcului

In lunile august-septembrie 2017, elevii, in grupuri organizate vor lucra la amenajarea spaţiilor verzi alături de voluntari si profesori pe parcele mai întâi curăţind terenul şi pregătindu-l pentru plantare,apoi plantând gazon, flori.

Deasemenea pe data de 16 septembrie 2017, vom organiza o actiune mai mare de ecologizarea la care vom invita si cetatenii orasului Oltenita. In cadrul acestei actiuni vom actiona prin ecologizarea atat a curtii spitalului cat si a zonelor din imprejurul acesteia.

Elevii si voluntarii vor planta in acest spatiu 50 trandafiri, 250 rasaduri flori diverse;

Totodata, membrii echipei  asociatiei se vor ocupa de montarea  celor doua mese, patru banci, a cosurilor de gunoi, pubelelor in acest spatiu.

 

Activitatea 4: Expozitie cu tema Iubim natura

Incepand cu luna octombrie, elevii din Lieul Ion Ghica vor fi implicati in realizarea unor proiecte de arta  folosind materiale reciclabile.

In ultima luna de proiect cele mai bune proiecte realizate vor fi organizate intr-o expozitie si expuse in spatiul verde nou amenajat si totodata si expozitie de picturi si desene.

 

 Activitatea 5: Revista „ Ai vointa, iubeste si protejeaza natura”

Voluntarii asociatiei impreuna cu profesorii participanti la proiect vor realiza  pana in luna decembrie 2017 o revista despre importanta naturii, despre rezultatele obtinute in cadrul proiectului, revista pe carte o vor publica in 200 de exemplare si o vor doistribui si catre alte unitati scolare din judetul Calarasi.

 

Slide1.JPG

UVFG
Membru ☆☆

După  conversații exploratorii cu "SCBC" (Școala, Consiliul local, mediul de afaceri local, Comunitate), UVFG dezvoltă un plan local pentru a îmbunătăți colectarea și separarea gunoiului în zona respectivă, care încorporează toate cele 4 părți ale SCBC( School, Council, Business,  Community). Conceptul/modelul  proiectului se dezvoltă în primul rând în Școală, și apoi se completează cu gospodării/localnici, Consiliul Local și Operatorul de Salubritate care se află în acea comunitate.

Creăm o   rutină regulată în școli, care apoi ricoșează/au un efect pozitiv  în gospodării/comunitatea locală etc. Acest lucru vine din școli și comunități și  beneficiile merg direct către acestea.

Această rutină include: jocuri/competiții cu materiale reciclabile în cadrul Școlii, vizita lui Spiderman, expoziții, cărți despre reciclare și excursii.

prin activitățile desfășurate  dorim îmbunătățirea ratelor de reciclare și curățarea spațiilor publice de gunoi, pe termen lung.

 

Împreună putem construi Un Viitor fără Gunoi!

claudiacostea
Membru ☆☆

Proiectul are ca scop îmbunătățirea competențelor și deprinderilor elevilor din învățământul primar, provenind din familii care locuiesc în zonele marginale ale municipiului Baia Mare.

Grupul țintă va fi alcătuit din 30 de elevi  din cadrul  Școlii Gimnaziale ”Vasile Alecsandri” din Baia Mare selectați în urma recomandărilor unității de învățământ.

Activitățile se vor desfășura în fiecare zi, de luni până vineri, pe perioada a 20 de zile astfel : 2 ore de activități de sprijin pentru îmbunătățirea competențelor de scris, citit și calcul, susținute de personal calificat angajat prin program și 1-2 ore de activități educativ-recreative cu tematică diversă: educație pentru mediu, educație pentru sănătate (stil de viață sănătos, nutriție, igienă etc), confecționarea de obiecte din  materiale reciclabile, susținute de un profesor și voluntari . Se vor organiza și activități  sportive , inclusiv concursuri de  fotbal, badminton, biciclete. Pentru motivarea participării la activitățile sportive, având în vedere și mediul social defavorizat din care provin copiii, fiecare va primi o masă constituită conform principiilor de nutriție și un pachet zilnic de fructe sau legume proaspete pentru încurajarea consumului acestora. Pentru consolidarea deprinderilor de igienă copiii vor primi câte un pachet de igienă personală ( săpun, pastă și periuță de dinți, șampon, prosop, detergent pentru rufe). La finalul programului va fi organizat un târg cu obiectele ”eco” realizate de copii, un eveniment de premiere a participanților la program și unul de prezentare a rezultatelor programului.

 

Etichete (1)
CharityGift
Membru ☆☆

Guerilla Verde este prima caravana de film cu mesaj ecologic din România. Caravana se desfăşoară sub forma unor evenimente locale care conţin proiecţii de film, dezbateri şi concursuri. Evenimentele sunt organizate în licee şi facultăţi cu scopul de a determina tinerii să aibă iniţiative concrete pentru protecţia mediului prin implicarea în acţiuni de voluntariat, dar şi ce pot face în viaţa de zi cu zi pentru a deveni mai responsabili faţă de mediu. Fiecare proiecţie de film este însoţită de un dialog, dezbateri şi sesiuni de Q&A în prezenţa unor invitaţi speciali - reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu locale, parteneri locali, autorităţi. Caravana oferă fiecărei instituţii de învăţământ posibilitatea de a implementa un program de colectare selectivă la nivel intern (hârtie, doze de aluminiu, baterii, plastic, carton) cu ajutorul partenerilor Guerilla Verde.

17155802_1454661231213333_5764481897106132953_n.jpg

 

maringeorge
Membru ☆☆

large.png

Scurta descriere a proiectului:

Planeta verde a devenit o întindere locuită de oameni, o întindere până mai ieri imaculată
care azi se zbate sub povara nepăsării noastre. Prin acest proiect asociaţia NEW YORK CREW
în parteneriat cu asociaţiile Rotaract Brasov, lnteract Brasov, Masa Rotundă 1 Braşov, Masa
Rotundă 6 Braşov îşi propune să formeze atât la nivelul elevilor cât şi la nivelul adulţilor o
concepţie sănătoasă asupra vieţii, corespunzând realităţii imediate şi de perspectivă.
În desfăşurarea acestui proiect, vom avea ca scop principal să îi facem atât pe elevii dar si pe
adulţii din municipiul Braşov mai conştienţi de faptul că un mediu înconjurător sănătos şi cât
mai puţin poluat depinde de fiecare dintre noi, şi mai ales că fiecare dintre noi poate să îşi
aducă contribuţia într-un mod distractiv.
Activităţile propuse urmăresc stimularea unui comportament ecologic în spiritul normelor
europene; transformarea comportamentelor cotidiene ale elevilor şi adulţilor în stiluri de
viaţă ecologice, economice, sănătoase şi durabile prin întreţinerea unui ambient curat;
dezvoltarea capacităţii de comunicare şi de asumare a responsabilităţii faţă de propria
persoană, comunitate, ambient şi natură.

Activitati intreprinse in cadrul proiectului:

- Realizarea de brosuri informative cu privire la impactul poluarii asupra mediului
inconjurator, brosuri ce vor fi distribuite in scolile/gradinitele pilot din municipiul Brasov;
- Realizarea unui "spatiu verde" in incinta scolilor/gradinitelor pilot - spatiu de care copii
sa se implice in ingrijirea lui;
- Realizare ecologizare zona Dealul Melcilor;
- Realizarea unui website informativ referitor la impactul asupra mediului inconjurator;
- Realizarea de seminarii de educatie ecologică in scolile si liceele din municipiul Braşov
care vor urmări responsabilizarea elevilor şi implicarea lor în probleme decizionale.
- Realizarea şi distribuirea a unui ghid de ecologizare care va fi distribuit catre grupul
ţintă al proiectului

Obiectivele proiectului sunt de a crea spatii verzi pilot in institutiile de invatamant de stat 

pentru a oferi tinerilor un cadru natural benefic unei dezvoltari armonioase, un mediu care

sa ii indemne spre protectia mediului si imbunatatirea conditiilor de trai prin abordarea unei

mentalitati ”verzi”.

In acelasi timp avem ca scop ecologizarea zonei ”Dealul Melcilor” impreuna cu voluntari

brasoveni pentru a propovadui ideea de protectie a naturii si a intregului mediu in care omul

isi desfasoara activitatile.

Cel de-al treilea obiectiv este de constientizare directa prin seminarii, brosuri si ghiduri a

importantei conservarii mediului inconjurator, spatiu deseori uitat de cetateni.