Între prietene FRUMOASE
anulare

Fiind băiet păduri cutreieram

0 0

Dar n-apucam s-adorm lângă isvor… pentru că le cutreieram cu treabă, mai ales că toate erau păduri în devenire. Și nu chiar de băiet, ci doar de vreo zece ani încoace, de când plantez cu voluntarii MaiMultVerde.

 

Acum este din nou una dintre acele două perioade ale anului în care se plantează. Sezonul de primăvară, mai scurt și mai imprevizibil decât cel de toamnă, ne scoate la plantat de cum trece înghețul, pentru ca puieții pe care îi scoatem din pepinieră să fie încă adormiți. Îi purtăm ușor în câmp, unde îi plantăm fără să știe, în vetre noi, primitoare pentru viitoarele lor rădăcini. Atunci când își deschid ochii verzi din muguri și își întind crenguțele a dezmorțeală, parcă se uită unii la alții și nu le vine nici lor să creadă.

 

Povestea aceasta este scrisă an de an de către voluntari, de  Ziua Internațională a Pădurilor este și ziua lor. Le spun La Mulți Ani și vă invit să îi cunoașteți la următoarea acțiune de plantare pe care o vom anunța din timp pe pagină. Veți vedea că suntem o familie mare și prietenoasă, care încearcă să aducă mai mult verde în viața românilor. Și ne place să credem că facem parte din familia încă și mai mare, globală, a celor care plantează peste tot în lume, din Africa, unde se sădește Marea Barieră de Copaci, pentru a stopa deșertificarea și a combate efectele schimbărilor climatice, până în India, ai cărei locuitori au plantat 66 de milioane de copaci în 12 ore.

 

 

08 paduri.jpg

 

Sărbătoriți ziua pădurilor, plantați, cu noi, cu alții sau singuri, cum vă place, sau pur și simplu plimbați-vă printr-o pădure astăzi și ori de câte ori aveți ocazia, căci pădurile au priceperea să vă bucure și să vă facă să le iubiți. Iar atunci când aflați că alții le taie sau le scot din rădăcini, apărați-le, pentru că le datorăm mult mai mult decât ne vor putea spune vreodată.

 

Sursă foto: http://www.un.org/en/events/forestsday

Etichete (1)
Teme populare