Între prietene FRUMOASE
anulare

Socata, dupa reteta bunicii

Highlighted
dumigeo
Fan ☆☆

Socata, dupa reteta bunicii

Sucul de socată – Delicioasa socată este una dintre cele mai eficiente băuturi depurative, care favorizează eliminarea toxinelor din ţesuturi şi revigorează întregul organism.

Sucul de socată un adevarat medicament

 

Pentru a beneficia de valoarea terapeutică a socatei, o băutură tonică şi aperitivă, gingaşele şi parfumatele flori de soc trebuie culese până la ora prânzului, când soarele străluceşte pe cer.

Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Apreciata socată, preparată prin fermentarea florilor în apă cu miere are numerose efecte terapeutice : detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfecţioase, diuretice şi expectorante.

Sucul de socată – Ce conțin florile de șoc?

– Triterpeni, inclusiv acid ursolic

– Acid palmitic și linoleic

– Flavonoide, inclusiv rutină, quercetină și kamferol

– Pectină

– Zaharuri

Sucul de socată – Care sunt efectele socatei asupra organismului?

– Este un remediu antiinfecțios – Socata este un remediu pentru afecțiunile respiratorii, bronșite, răceli, viroze, alergii și pentru boli renale și urinare.

– Este un remediu contra obezității – fiind un tratament bun contra constipației și pentru detoxifiere, fiind și un bun agent de curățare a tractului gastro- intestinal.

 

– Ne tratează psihicul  –  contribuie la relaxarea organismului și la depășirea blocajelor psihice.

Sucul de socată – Care este rețeta bunicii?

Ai nevoie de:

– 10-12 flori mari de soc (dacă vrei să fie mai concentrat, pune mai multe)

– un kg de zahăr (poți pune și miere)

– 2-3 lămâi mari

– 8 litri de apă rece

– un borcan de 10 litri

Preparare

Curăță bine florile de soc, apoi, dacă alegi să pui două lămâi, una stoarce-o, iar pe cealaltă tai-o feli. Dacă nu vrei să ai bucăți întregi de lămâie, pune doar sucul. Apa și zahărul sau mierea, se pun după gust.

Lasă la macerat câteva zile și amestecă de două ori pe zi. Când a devenit suficient de acidă, pune-o la frigider și servește-o rece.

Teme populare
Top subiecte discutate
  • Citricele, aliații iernii

    Bună, fetelor! Nu există perioadă mai prielnică din an pentru consumul de citrice decât acum. Diverse tipuri de portocale, mandarine, clementine, grep...
    2 12
  • 3 feluri de a te bucura de fasole

    Bună, fetelor! Nici nu a început bine noul an că am să vă semnalez o dată importantă pentru cei care iubesc mâncarea: 6 ianuarie este Ziua Internațion...
    4 11
  • Idei pentru vopsirea ouălor de Paşti

    Bună, tuturor! Ştiu că există numeroase tehnici de a vopsi ouăle de Paşti, dar vreau să împărtăşesc cu voi tehnica învăţată de la mama: ouă în frunze ...
    3 9
  • Ceaiul. Mai bun decât cafeaua?

    Bună, fetelor! Am observat multe persoane care atunci când vor să renunțe la cafea, o înlocuiesc cu ceai negru sau verde, pe considerente că acesta e ...
    3 8
  • Citește eticheta!

    Bună, fetelor! Mâncarea din ziua de azi nu mai este ca pe vremuri. De la produsele conservate în cutii sau borcane până la cele ambalate în pungi, ind...
    3 7