Între prietene FRUMOASE
anulare

Cele mai frumoase flori de primăvară

Highlighted
Community Manager
Community Manager

Cele mai frumoase flori de primăvară

Bună, tuturor!

 

Cine nu adoră superbele flori de primăvară? Sunt atât de proaspete, parfumate şi colorate! Preferatele mele sunt frumoasele lalele. Voi ce flori preferaţi? Aştept fotografii!

YR-159666-Tulipes mod.jpg

Etichete (2)
19 RĂSPUNSURI 19
dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară

si eu iubesc lalele pentru culorile minunate pe care ni le ofera neconditionat in dar, surprinzandu ne in orice moment...Imagini pentru buchet de lalele

dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară

LacramioareleImagini pentru buchet de lacramioare

Legenda spune că trăiau odinioară, în mijlocul unui castel din basme doi copii de rege: un băiat și o fată. La naștere, cei doi copii primiseră de la Zâna cea Bună cele mai minunate daruri: frumusețe, înțelepciune, cumințenie. Cei doi copii crescuseră împreună și își petreceau tot timpul , jucându-se în grădinile castelului, grădini pline de flori.

Din păcate, atunci când copiii au împlinit 10 ani, o boală nemiloasă a cuprins ținutul în care locuiau și întregul lor regat a fost cuprins de jale. Era o boală ciudată: Oamenii adormeau şi nu se mai puteau trezi.

Într-o dimineaţă însăşi fiica regelui nu s-a mai putut trezi. Atunci fratele ei, sfâşiat de durere a plecat în lumea mare ca să găsească un leac pentru draga lui surioară. A colindat mări şi ţări, dar în zadar… nimeni nu ştia ceva despre leacul acestei boli.

Văzând că nu are cum să-şi ajute sora, fiul împăratului începu să plângă. Şi plânse zile şi nopţi întregi. După un timp în jurul lui au început să crească nişte plante pe care nimeni nu le mai văzuse până atunci: aveau frunzele destul de late şi nişte tulpiniţe delicate, pe care se înşirau, ca nişte mărgeluşe albe, floricele de o deosebită gingăşie. Dar ce uimea cel mai tare la aceste flori, era mirosul lor pătrunzător şi deosebit de plăcut.

Băiatul se opri din plâns, culese un bucheţel cu gând să-l ducă la căpătâiul surioarei lui, care nu mai avea mult de trăit.

Se apropie de pat, puse bucheţelul şi privea la chipul frumos al tinerei prinţese.

Deodată fata trase aer adânc în piept şi deschise ochii, întrebând:

– De unde vine acest miros dumnezeiesc?

Prinţul, fericit şi uimit, îi întinse bucheţelul de flori şi zise:

– Acestea sunt lacrimile mele de durere. Zâna Bună mi-a ascultat ruga neîntreruptă şi ţi-a redat firul vieţii.

De atunci acele flori s-au numit lăcrămioare. Oamenii le-au plantat în grădinile lor ca să-şi bucure ochii şi sufletul.

dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară-povestea lalelei

Conform unei legende persane, in legatura cu laleaua rosie, se spune ca un tanar pe nume Farhad s-a indragostit de frumoasa Shirin. Cand tanarul a aflat ca fata de care el s-a indragostit a fost ucisa a fost atat de coplesit de durere incat s-a sinucis sarind cu calul sau de pe marginea unei stanci. Legenda spune ca acolo unde cadeau picaturi din sangele sau aparea cate o lalea rosie, iar astfel laleaua rosie a devenit simbolul iubirii perfecte, iubirii eterne sau pasionale. De asemenea, se mai spune ca centrul lalelei reprezinta inima celui ce o ofera si ca motivul pentru care acesta este negru, catifelat si intunecat este datorita caldurii pasiunii iubirii ce o poarta cel indragostit in suflet. O alta versiune a povestei lalelei este la fel de trista: un baiat persan iubea o fata, dar nu si-au putut cladi un viitor impreuna, pentru ca a fost rapit de aripa mortii. Pe mormantul lui au rasarit niste flori in forma de turban (tulipan). Curand, si fata s-a stins de dorul lui, iar lalelele au rasarit si pe mormantul ei. Alte istorisiri ne spun ca in secolul XVI, sultanul Persiei isi arata afectiunea fata de aleasa inimii sale daruindu-i lalele de un rosu aprins, simbolizand flacara neostoita a iubirii sale. Florile aveau mici puncte negre la baza, ceea ce arata ca inima sultanului era transformata in carbune de focul iubirii sale. Datorita acestei legende, in epoca victoriana, lalelele erau folosite ca simbol al dragostei.

dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară

Multe flori lucesc în lume,
Multe flori mirositoare!
Dar ca voi, mici lăcrămioare,
N-are-n lume nici o floare
Miros dulce, dulce nume!
 
Voi sunteţi lacrimi de îngeri
Pe pământ din cer picate,
Când prin stele legănate
A lor suflete curate
Zbor vărsând duioase plângeri.
 
Sunteţi fragede şi albe
Ca iubita vieţii mele!
Cu voi, scumpe strugurele,
Albe mărgăritărele,
Primăvara-şi face salbe.
 
Dar deodată vântul rece
Fără vreme vă coseşte!
Astfel soarta crunt răpeşte
Tot ce-n lume ne zâmbeşte...
Floarea piere, viaţa trece!

                                              Vasile Alecsandri

„ Şir de lacrimi, lăcrămioare,
A curs lin, răcoritoare
Iar din lacrimi până-n zori
S-au făcut gingaşe flori.“
Veronica MicleOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etichete (1)
dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară

Imagini pentru buchete flori de primavaraImagini pentru buchete flori de primavaraImagini pentru buchete flori de primavaraImagini pentru buchete flori de primavara

Etichete (1)
dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară-Gradina Botanica Iasi

Imagini pentru gradina botanica iasi laleleImagini pentru gradina botanica iasi laleleImagini pentru gradina botanica iasi laleleImagini pentru gradina botanica iasi laleleImagini pentru gradina botanica iasi laleleImagini pentru gradina botanica iasi lalele

dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară-Liliacul

A fost odată un batrân morocănos care locuia într-o casă foarte frumoasă. Casa aceasta era despărţită de cea a vecinilor printr-un gard firav de lemn. Căsuţa vecină era mult mai mică dar asta nu conta de fel pentru noii ei locatari: o familie cu doi copii.Imagini pentru imagini cu flori de liliac

Copiii se mutasera de curând lângă bătrân şi erau foarte fericiţi că în sfârşit vor sta la curte şi se vor putea juca în aer liber toată ziulica.

În ziua în care au început să aducă mobila şi toate celelalte lucruşoare bătrânul a apărut la gard, cu ochii lui mici şi răi şi a început să strige la ei să nu mai facă galagie. Copiii l-au salutat politicos şi i-au explicat că sunt noii lui vecini şi că  gălăgia se va termina o dată cu despachetatul. Moşul a intrat în casă bombănind şi le-a strigat printre dinţi: “Mai vedem noi…”Imagini pentru imagini cu flori de liliac

Părinţii celor doi fraţi despre care vreau să vă povestesc lucrau foarte mult şi din această cauză cei mici erau mai mereu singuri acasă.

A doua zi după ce se mutaseră, fiind în vacanţă cei doi fraţi au ieşit în curte ca să se joace badminton. Râsetele lor probabil ca îl deranjau enorm pe bătrân pentru că iaraşi şi-a facut apariţia la gard şi s-a apucat să tipe la ei să intre în casă.

Cei mici s-au cam speriat si au fugit inauntru. Se uitau cu ciuda pe geam la soarele care stralucea si se gandeau ce-o sa se faca daca in fiecare zi batranul morocanos o sa apara catarat pe gard sa-i certe.

Azi asa- maine asa, cei doi frati se jucau mereu numai in casa, ba dadeau si muzica si televizorul foarte incet ca sa evite intalnirea cu batranul certaret. Degeaba le-au povestit parintilor ce se intampla pentru ca acestia l-au crezut pe batran si le-au spus sa nu mai faca galagie si sa se joace in casa.Imagini pentru imagini cu flori de liliac

Într-o bună zi, liliacul din curtea micuţilor a înflorit şi a parfumat toată strada. Era un liliac nespus de frumos, cu flori albe, mov şi roz, înalt şi mândru. Copiii nu s-au mai putut abţine şi au ieşit în curte să culeagă câteva bucheţele de flori şi să le aşeze în glastre prin toata casa. Pe cand cei doi copii aranjau florile in casa, batranul vecin, înarmat cu o scară şi un fierastrau, hop! s-a aşezat pe gardul care despărţea cele doua case si s-a pus pe taiat.

Cand au auzit zgomot de crăci cazute si de fierastrau cei doi fratiori au iesit afara si au inceput sa strige la batran: “Ce faceti domnule? De ce ne taiati liliacul??!!”. Vecinul a raspuns artagos ca il taie ca sa nu se mai urce copiii in el dupa flori şi să îi strica gardul. Copiii erau înmărmuriţi. Un batrân care statea cocotat pe gard striga la ei si le spunea sa nu se mai urce in propriul copac pentru a aduna flori.Imagini pentru imagini cu flori de liliac

Fratele mai mic ar fi vrut să-i arunce cateva ouă stricate in geamuri sau macar cativa cartofi in curte dar surioara lui, cu lacrimi in ochi i-a spus sa intre in casa  că nu au voie sa faca aşa ceva pentru că “Domnul e batrân si probabil cam nebun, nu putem sa-i facem vreun rau…”

Cei mici au intrat in casa si s-au pus pe citit povesti pana cand parintii lor au ajuns in casa. Parintilor nu le venea sa creada ce s-a intamplat si isi ascultau uimiti copiii care le povesteau suparati toata isprava. Tatal era hotarat sa sune la politie a doua zi si mama ar fi vrut sa se duca peste batran “Sa-i spun eu vreo doua dumnealui! Pai el imi chinuie copiii si nu-i lasa sa stea in curte si acum se apuca sa îmi taie florile si copacii din curte?!…” Numai rugamintile fetitei i-au oprit pe cei doi sa ia vreo masura. Ea repeta intruna ca nimeni nu ar trebui sa-i faca vreun rau batranului pentru ca acesta este neputincios si singur. Toata familia s-a culcat intr-un final, coplesiti de pareri de rau si nestiind ce sa faca a doua zi.

Fetiţa s-a trezit dis de dimineata după un vis foarte frumos in care alerga printr-o padure parfumata de lilieci. Se facea in visul ei ca batranul cel morocanos o lua in brate si ii spunea niste povesti nemaipomenite la umbra florilor de liliac. Imagini pentru imagini cu flori de liliacCand s-a dezmeticit mai bine si s-a uitat pe geam nu a putut sa-si creada ochilor: liliacul era la locul lui, intreg si parca mai inflorit ca oricand. Copilul si-a trezit toata familia ca sa le arate minunatia si nu mai putea de fericire. Toţi patru se minunau şi se ciupeau crezând ca înca viseaza. Din cauza gălăgiei pe care o făceau, batrânul a apărut din nou moţ, cocoţându-se nervos pe gard.  Fetiţa nu si-a mai putut stapâni fericirea şi s-a catarat ca o veverita pe gard, l-a sărutat pe obraz pe vecin şi i-a strigat fericita: “De acum matale o sa ne spui povesti in fiecare zi, exact ca in visul meu la umbra florilor de liliac!”

Batrânul a fost gata-gata să cadă de pe gard cand a vazut liliacul la locul lui şi apoi a început să râdă cu pofta şi le-a spus copiilor că o să le povestească o multime de lucruri frumoase.Imagini pentru imagini cu flori de liliac

Asadar dragii mei, să ştiţi si voi că uneori o vorba buna face miracole si daca veti fi la fel de buni cu cei din jur ca fetita din povestea mea, aveti toate sansele să ascultaţi şi să trăiti cele mai frumoase poveşti din lume.

Şi-am încălecat pe-un liliac

Şi v-am spus o poveste cu caimac!Imagini pentru imagini cu flori de liliac

dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară-din gradina mamei mele

17991634_277633532647331_1635658547247480650_o.jpg

Etichete (1)
dumigeo
Fan ☆☆

Re: Cele mai frumoase flori de primăvară-NARCISA

Mitul frumosului Narcis Legenda lui Narcis este una dintre cele mai celebre si mai fascinante povesti oferite lumii de mitologia elena. Conform legendelor grecesti, Narcis este simbolul iubirii de sine iar Narcisele ar fi aparut in momentul mortii acestuia.

 Imagini pentru narcisa flori

In mitologia vechilor greci, Narcis era un tanar deosebit de frumos si de singuratic, fiul nimfei Liriope si al raului Cephios. Ghicitorul Cefise prezice ca baiatul va trai pana la o varsta inaintata daca nu se va privi niciodata pe sine.Imagini pentru narcisa floriOdata cu trecerea timpului Narcis se transforma intr-un tanar deosebit de frumos si atragator. De aceea reuseste sa starneasca cele mai infocate iubiri. Frumusetea sa uimitoare face ca femeile care il priveau sa se indragosteasca iremediabil de el. Cu toate acestea Narcis era insensibil la toata afectiunea lor. Dar frumusetea lui atrage nu doar privirea femeilor, ci si pe cea a barbatilor. Astfel, se spune ca multi dintre barbatii care l-au vazut pe Narcis s-au indragostit de el. Din cauza disperarii, chiar si prietenul sau Aminias se sinucide. Nici aceasta sinucidere a lui Aminias nu il misca pe Narcis, acesta ramanand insensibil. Tot ceea ce ii place sa faca este sa vaneze si sa se preocupe de propria persoana.

 

Se spune ca de frumusetea lui s-ar fi indragostit si multe nimfe, dar nici una din ele nu putea spera ca dragostea ii va fi impartasita, pentru ca Narcis nici macar nu le remarcase. Nimfele sunt alte creatii ale mitologiei grecilor, fiind simbolizate adesea pe jumatate goale. Ele intrupeaza frumusetea si delicatetea izvoarelor, a padurii, a intregii naturi. Protejeaza tot ce este tanar si asigura rodnicia pamantului. In majoritate fiice ale lui Zeus, acestea isi petrec majoritatea timpului in grote. Canta, danseaza si fac parte din Curtea marilor zei si zeite, precum Artemis. Nu sunt nemuritoare, insa viata lor dureaza cateva secole.Multe nimfe se indragostesc de el, printre care si nimfa Echo. Aceasta este blestemata de Hera, sotia lui Zeus deoarece l-a ajutat pe stapanul Olimpului sa o insele. Nimfa a tinut-o de vorba pe Hera in timp ce Zeus o insela. Afland de acest lucru, Hera a pedepsit-o pe Echo, luandu-i glasul, lasand-o sa scoata numai sunele scurte. Echo il urmareste pe Narcis in padurea unde acesta vana. Simtindu-i prezenta, Narcis intreba cu glas tare cine este in padure. Nimfa nu poate decat sa scoata ecoul spuselor lui Narcis (astfel se spune ca s-a nascut ecoul). Disperata ca nu poate sa comunice cu Narcis, Echo se arunca in bratele sale. Surprins, tanarul fuge, iar nimfa, ranita de acesta respingere nu mai vrea sa traiasca si moare.Astfel, fetele si nimfele indragostite peste masura si respinse cer razbunare. Narcis a fost blestemat de zeita razbunarii Nemesis sa nu poate iubi niciodata pe nimeni si sa se indragosteasca de el insusi. Acest lucru se si infaptuieste si Narcis se indragosteste de propria sa reflectie in apa. Dorind sa isi imbratiseze propria reflexie in apa, Narcis cade in apa si se ineaca. Nimfele au venit sa il planga si l-au transformat intr-o floare galbena, care sa le aminteasca mereu de iubitul lor. Astfel au aparut Narcisele, flori galbene, care isi tin capul in jos asemenea lui Narcis care se oglindea in apa.Narcis a murit deoarece nu a vrut sa se daruiasca. In prezent exista chiar si in dictionar cuvantul „narcisism” care reprezinta o admiratie si dragoste exagerata fata de propria persoana fizica, care constituie adesea o stare patologica.Imagini pentru flori narcise  

Etichete (1)
Top subiecte discutate
 • Cele mai frumoase flori de primăvară

  Bună, tuturor! Cine nu adoră superbele flori de primăvară? Sunt atât de proaspete, parfumate şi colorate! Preferatele mele sunt frumoasele lalele. Voi...
  7 19
 • Primul arbore înflorit!

  Bună, fetelor! Vreau să împărtăşesc cu voi imaginea care mi-a înveselit ziua: am văzut primul arbore înflorit! Nu ştiu voi cum vă simţiţi, dar primăva...
  8 5
 • Gladiole multicolore

  Bună, fetelor! Întotdeauna gladiolele mi s-au părut nişte flori cu totul deosebite, semeţe şi elegante. Am aflat chiar că sunt cultivate de pe vremea ...
  4 4
 • Bucovina, tărâm de poveste

  Bună, fetelor! Bucovina este cu siguranţă un tărâm de poveste, o zonă cu peisaje atât de pitoreşti, păstrate încă pure, unde ne putem reconecta la nat...
  4 3
 • Cele mai frumoase orhidee

  Bună, fetelor! Întotdeauna am avut o slăbiciune pentru orhidee. Mi se par nişte flori nobile, elegante şi gingaşe în acelaşi timp, de o frumuseţe irea...
  4 3