Între prietene FRUMOASE
anulare

Ghidul utilizatorului

 

 

În acest ghid veți găsi condițiile de utilizare a Comunității Între prietene frumoase, precum și principiile generale și etice care o reglementează. Dacă aveți întrebări despre Comunitate sau dacă nu sunteți de acord cu aceste condiții, vă rugăm să contactați administratorul nostru la adresa comunitate@yves-rocher.ro.

Având în vedere posibilele evoluții, Yves Rocher își rezervă dreptul de a adapta și de a modifica în orice moment acest ghid, care va fi adus în atenția utilizatorilor prin modificarea sa online.

Deţinătorul şi administratorul platformei este Yves Rocher România S.R.L. (denumită în continuare „Yves Rocher”), cu sediul social în Bucureşti, strada Ion Câmpineanu, nr. 11, birou 6.03 si 6.04, Union Business Center, etaj 6, sector 1, număr de ordine în Registrul Comerţului J40/2299/2009, cod de înregistrare fiscală RO 25157427, înregistrată ca operator de date la ANSPDCP cu notificarea nr. 11408.

 

Descrierea Comunității online

Obiectivul principal al acestei platforme este acela de a crea o comunitate care vă permite să schimbaţi idei, să discutaţi şi să împărtășiți valori care contează pentru marca Yves Rocher şi care împărtăşeşte valorile promovate de Yves Rocher precum, dar nefiind limitat la frumuseţe, protejarea mediului înconjurător, viaţă sănătoasă.

Astfel, platforma este alcătuită din următoarele module:

 • Descoperă comunitatea!: vă prezintă cum să începeți activitatea în această Comunitate online.
 • Discutii: forum ce cuprinde mai multe module orientate spre anumite teme detaliate mai jos

Suntem frumoase: forum de discuții despre produsele Yves Rocher, sfaturi și trucuri de frumusețe.

Iubim planeta: discuţii despre mediul înconjurător şi un stil de viaţă aproape de natură.

Ne place natural: sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos.

Surprindem natura: fotografii din natură.

Trăim viaţa în verde: agenda femeilor implicate în acțiuni responsabile.

 • Lounge: forum de discuții, care vor avea totuși legătură cu marca ori valorile Yves Rocher sau cu membrii Comunității.
 • Blogul comunităţii: conţine articole despre acţiuni ecologice, evenimente şi sfaturi de frumuseţe!
 • Jocuri şi concursuri:animaţii, jocuri şi concursuri pentru membrii comunităţii.

Participarea în cadrul Comunității este condiționată de înregistrarea prealabilă, gratuită pentru toți utilizatorii, și de acceptarea prevederilor acestui ghid. Utilizatorii înregistraţi în comunitate sunt cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani. Orice utilizator care nu respectă aceste condiţii poate fi automat şters de către administratorul platformei. Accesul minorilor sub vârsta de 18 ani, poate fi permis dacă aceştia prezintă o dată cu înregistrarea şi acordul părinţilor în acest sens.

Mai multe răspunsuri cu privire la utilizarea Comunității găsiți la https://www.intre-prietene-frumoase.ro/t5/custom/page/page-id/termOfService Nu uitați că diversele module pot evolua și pot fi modificate în timp rezervându-ne dreptul modificării conţinutului acestora în orice moment, fără preaviz.

Având în vedere că prin intermediul acestei platforme se oferă posibilitatea utilizatorilor de a posta diverse informaţii şi comentarii cu privire la temele dezbătute în cadrul modulelor comunităţii, Yves Rocher nu îşi asumă în niciun fel  responsabilitatea în legătură cu acuratețea, actualitatea sau exhaustivitatea informaţiilor postate de membrii comunităţii.

În consecință, Yves Rocher îşi declină orice responsabilitate cu privire la:

-orice imprecizie, inexactitate sau omisiune referitoare la informaţiile disponibile postate în comunitate;

-orice prejudiciu rezultat din pătrunderea frauduloasă a unui terţ care a efectuat o modificare a informaţiilor puse la dispoziţia dumneavoastră în comunitate;

-şi în general, orice prejudiciu direct sau indirect, indiferent de cauza, originile, natura sau consecinţele acestuia, provocat din cauza accesului oricărei persoane în comunitate sau de imposibilitatea accesării, a utilizării acestuia şi/sau a încrederii acordate oricărei informaţii provenite în mod direct sau indirect de la acesta din urmă.

Link-uri hipertext pot conduce utilizatorul către alte site-uri decât cel prezent. YVES ROCHER nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la securitatea, conținutul, disponbilitatea, și orice alte materiale conținute în alte site-uri indicate de către utilizatorii comunităţii în postările proprii şi îşi declină orice răspundere în cazurile în care conţinutul acestora contravine dispoziţiilor legale şi reglementărilor în vigoare.

De asemenea, YVES ROCHER vă reaminteşte că orice creare de link-uri hipertext către pagina de primire a prezentei comunităti sau orice altă pagină a Site-ului nu poate fi făcută decât cu acordul expres şi prealabil, exprimat în scris, al YVES ROCHER.

 

Condiții de utilizare a Comunității Între prietene frumoase

Ne dorim să facem din Comunitatea Între prietene frumoase un spațiu de discuții libere și amicale.

Participând la diferite discuții care au loc pe forumuri, acționați ca garant al calității, pertinenței și fiabilității acestora și acceptați în special că:

 • Vă revine întreaga răspundere pentru conţinutul și utilizarea mesajelor sau contribuţiilor pe care le postați (texte, imagini, înregistrări video etc.).
 • În cazul în care postările cuprind texte, imagini, înregistrări video preluate de pe alte site-uri, utilizatorul trebuie să se asigure înainte de a le posta în comunitate că preluarea lor nu contravine condiţiilor generale ale site-ului de unde au fost preluate sau legii privind protecţia drepturilor de autor nr. 8/1996.
 • În cazul în care utilizatorul preia informaţii, imagini, înregistrări video, etc. de pe alte site-uri are obligaţia de a indica şi sursa de unde aceste informaţii au fost preluate, cu excepţia cazului în care site-ul de unde au fost preluate prevede posibilitatea redării acestora fără indicarea sursei citate.
 • Fiecărui utilizator îi revine responsabilitatea aferentă respectării drepturilor de autor pentru postările publicate în cadrul comunităţii, acesta fiind responsabil de orice prejudiciu creat autorului materialelor postate.
 • Postările utilizatorilor trebuie să nu contravină bunelor moravuri, să aibă un conţinut decent, să nu cuprindă referiri la anumite culte, orientări, grupări, discriminare din motive de religie, sex, cultură etc.
 • Postările dumneavoastră pot fi citite de oricine, gratuit, indiferent de mijloacele de difuzare (internet, TV, presă, evenimente etc.).
 • Postarile dvs. sunt gratuite şi reprezintă libera dvs. voinţă de a fi afişate în cadrul comunităţii Între prietene frumoase, deţinătorul platformei neavând nicio obligaţie financiară faţă de utilizatorii săi în ceea ce priveşte postările plasate în cadrul comunităţii cu excepţia acelora cu care societatea a încheiat diverse parteneriate pentru a promova conceptele comunităţii.
 • Prin postarea mesajelor sau a contribuţiilor dumneavoastră, prin postarea inclusiv de fotografii sau materiale video, acceptaţi că acestea pot fi citate sau utilizate, integral sau parțial, prin intermediul platformei aferentă comunităţii Între prietene frumoase, a site-ului yves-rocher.ro, pe pagina de Facebook http://facebook.com/yvesrocherroumanieşi în toate materialele promoţionale Yves Rocher fără acordarea nici unei compensaţii în acest sens.
 • Yves Rocher nu poate garanta pertinenţa acestor contribuţii și în special a răspunsurilor date de utilizatori la întrebări adresate de alți utilizatori și nu poate răspunde civil și penal pentru aceasta.
 • Postările pot fi moderate în sensul de a fi eliminate anumite pasaje din acestea sau şterse de către deţinătorul platformei în cazul încălcării legislației din România, în cazul de promovare a altor valori decat cele urmărite de către platformă, în cazul promovării anumitor produse, servicii sau mărci de produse ce contravin scopurilor urmărite de platformă sau în cazul lipsei de respect față de ceilalți utilizatori (conform celor de mai jos).
 • Deţinătorul platformei are dreptul de a şterge imediat orice postare a unui utilizator în măsura în care aceasta nu corespunde cerinţelor de mai sus, fără nici o notificare prealabilă a utilizatorului.

În măsura în care un utilizator în mod repetat are postări care încalcă cerinţele menţionate anterior, deţinătorul platformei are dreptul de a interzice acestuia accesul la platformă şi de a-i şterge contul de utilizator după o notificare prealabilă printr-un mesaj transmis prin intermediul platformei. 

Moderare

Întrebările adresate sau subiectele de conversație propuse trebuie să fie cât mai detaliate pentru a permite altor membri să ofere cele mai potrivite răspunsuri. Se recomandă evitarea subiectelor prea vagi pentru a nu produce confuzie.

Pentru o temă care se abate de la conversația principală, se preferă postarea unui nou subiect, în schimbul comentariilor repetate la un subiect mai vechi.

Principii de moderare:

Moderarea platformei se situează la intersecția dintre libertatea de exprimare, principiu care stă la baza funcționării Comunității Între prietene frumoase, pe care o dorim cât mai deschisă, și respectul față de ceilalți și față de legislația din România.

Pentru a menține spontaneitatea platformei, am optat pentru moderarea „a posteriori” a mesajelor dumneavoastră, care vor fi publicate imediat, în mod automat. Doar mesajele care conțin fotografii, clipuri video sau cuvinte din lista cuvintelor interzise vor fi verificate de Administratorul Comunității înainte de publicare.

Menționăm că acest tip de moderare nu permite monitorizarea permanentă în afara zilelor lucrătoare și a programului normal de lucru (9:00 – 18:00, de luni până vineri) și că va trebui să acordați o atenție deosebită calității mesajelor în afara acestor intervale, în special sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare legală. În ceea ce privește mesajele publicate cu aprobarea Administratorului Comunității (fotografii, clipuri video sau cuvinte din lista cuvintelor interzise), este posibil să nu fie publicate decât după primirea de feedback din partea acestuia, adică în termen de 72 de ore de la postarea mesajului.

În cazul în care moderarea „a posteriori” va pune probleme de orice natură, am putea opta, fără notificare prealabilă, pentru moderare „a priori”: toate mesajele vor fi publicate numai după validare, adică după o perioadă de maximum 72 de ore.

Conținutul moderat Vă prezentăm o listă neexhaustivă și constantă a mesajelor și a conținuturilor nedorite în cadrul Comunității:

 • Orice oferte comerciale explicite
 • Mesajele al căror unic scop este vânzarea prin publicitate
 • Citarea recurentă a anumitor mărci, site-uri sau servicii comerciale care pot fi asimilate publicității
 • Mesajele care aduc atingere vieții private a utilizatorilor
 • Orice exprimare cu caracter injurios, agresiv sau vulgar, împotriva ordinii publice
 • Comportamentele identificate ca fiind perturbatoare într-un forum de discuții: postări în afara subiectului, răspunsuri false date în mod deliberat, spam etc.
 • Deţinătorul platformei își rezervă dreptul de a muta orice mesaj care nu se află pe forum sau în secțiunea dedicată. 

Atenționări și interdicții

Orice membru al comunităţii Între prietene frumoase al cărui mesaj este moderat va primi un mesaj privat de la Administratorul Comunității, în care îi vor fi explicate motivele moderării.

În caz de abatere minoră de la reguli, va fi transmisă o simplă atenționare.

În caz de repetare, va fi trimis un avertisment.

În cazul unor abateri repetate sau al unui comportament inadecvat, poate fi aplicată o interdicție (blocarea comenzilor respectivului membru). Aceasta poate fi temporară sau definitivă, în funcție de gravitatea faptelor imputate, decizia aparținând administratorilor platformei.

Clasificarea și rolurile utilizatorilor

Numele de utilizator al fiecărui membru este scris cu o culoare diferită. Fiecare culoare va defini rolul utilizatorului în Comunitate. Astfel, administratorilor le este alocată culoarea roșie, angajaților sau personalului de vânzări culoarea verde, iar celorlalți utilizatori culoarea neagră.

Administratorii și angajații sau persoanele cu roluri similare sunt identificați prin prezența logo-ului Yves Rocher lângă numelelor de utilizator.

Este recomandat ca postările efectuate în cadrul comunităţii să fie efectuate prin intermediul unui singur nume de utilizator. Dacă postați comentarii de pe mai multe profiluri/nume de utilizator este posibil să fiți blocat temporar sau permanent ori să vi se șteargă comentariile.

Numele de utilizator care sunt vulgare sau jignitoare pot atrage blocarea temporară sau permanentă a utilizatorului ori ștergerea comentariilor. Același lucru e valabil şi pentru pozele de profil pe care utilizatorii şi le pot alege singuri şi care nu sunt generate în mod automat de către platformă.

Este interzisă utilizarea numelui sau a imaginii altor persoane în numele vostru de utilizator sau în poza de profil. Nerespectarea acestei reguli poate atrage blocarea sau ștergerea comentariilor utilizatorului respectiv de către administratorul platformei. Totodată, în măsura în care va utiliza poza, identitatea sau numele unei alte persoane şi/ sau utilizator, persoana care a utilizat toate aceste date este singura răspunzătoare pentru orice prejudicii create persoanei de a cărei identitate s-a folosit precum şi pe cele create în sarcina administratorului platformei.

În măsura sesizării existenţei unei astfel de situaţii de către persoanele a căror date au fost utilizate ori de către orice alt utilizator, administratorul platformei va verifica informaţiile, iar în cazul în care va descoperi că observaţiile primite sunt intemeiate, va şterge automat utilizatorul în cauză.

Este recomandat ca la crearea numelui de utilizator să folosiți o adresă de email pe care o consultați în mod regulat întrucât este posibil să fiţi contactaț pentru diverse probleme sesizate de administratorul platformei.

 

Administratorul platformei decide în ultimă instanță dacă elimină sau nu un mesaj și orice altă acțiune de moderare.

De asemenea, Comunitatea Între prietene frumoase propune un sistem de clasificare cu titlu indicativ. Această clasificare nu are valoare ierarhică, dar poate ajuta vizitatorii să identifice un utilizator foarte implicat în Comunitate şi  depinde de diverși parametri ca de exemplu: numărul de postări, numărul de „Aprecieri”, vechimea în Comunitate etc., care sunt stabiliţi de către administratorul platformei prin raportare individuală la utilizator

 

Prevederi suplimentare

Iată câteva reguli suplimentare pentru buna funcţionare a Comunității Între prietene frumoase:

 • Nu postați fotografii care conțin chipuri ce pot fi recunoscute decât cu acordul expres al persoanelor în cauză.
 • Deținerea drepturilor de utilizare și difuzare a fotografiilor: Yves Rocher își rezervă dreptul de a elimina fără notificare prealabilă orice fotografie care nu respectă ghidul utilizatorului și se obligă să retragă orice imagine care încalcă regulile privind dreptul la imagine sau drepturile de utilizare, în baza unei simple cereri motivate.
 • Prin postarea unui mesaj, vă obligați să urmați anumite reguli ale Comunității: respectul, politețea și curtoazia între membri, nedivulgarea elementelor de natură confidențială, protecția datelor cu caracter personal, pertinența mesajelor în ceea ce privește scopul site-ului, respectarea drepturilor de autor și a drepturilor de proprietate intelectuală.
 • În vederea bunei administrări a site-ului, Yves Rocher are dreptul de a muta o postare care nu a fost postată în locul potrivit și de a elimina orice postare inadecvată sau care a fost publicată de două ori.
 • O dată cu înregistrarea în platformă şi acceptarea prezentului ghid, declarați că sunteți titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra postărilor pe care le publicați și sunteti singurul răspunzător în cazul oricăror revendicări în acest sens de la terţe persoane.
 • Prin participarea la evenimentele propuse de Comunitatea Între prietene frumoase, dacă nu precizează în scris contrariul, utilizatorii acceptă să fie fotografiați precum și publicarea fotografiilor ce includ detalii cu privire la utilizator să fie postate în Comunitate, dar și eventuala preluare a acestora în alte medii (rețele sociale, presă etc.). 
 • Pot participa la evenimente numai persoanele majore cu domiciliul în România.

 

  

 

 Limitări ale serviciului oferit de Yves Rocher

Yves Rocher are doar o obligație de mijloace în ceea ce privește continuitatea serviciului. Nu garantăm că serviciul va funcționa fără a fi întrerupt, suspendat sau închis și nu putem fi trași la răspundere pentru daunele cauzate de aceste probleme. Ne rezervam dreptul de a interzice accesul la forum oricărei persoane care nu respectă acest ghid.

 

 

Protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Yves Rocher ROMANIA SRL înregistrat ca operator date personale la ANSPDCP cu notificarea nr. 11408 doreşte să vă reamintească angajamentul său cu privire la respectarea riguroasă a încrederii pe care i-o acordaţi şi a obligaţiilor ce îi revin conform legilor nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi a legii nr. 506 din 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Conform legii nr. 677/2001, aveţi următoarele drepturi legate de prelucrarea datelor Dvs. cu caracter personal: dreptul la informare (art. 12), dreptul la acces la date (art.13), dreptul la intervenţie asupra datelor (art. 14), dreptul la opoziţie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 14) şi dreptul de a vă adresa justiţiei (art. 18). Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea acestor date. Pentru exercitarea în mod gratuit a acestor drepturi vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată, către: YVES ROCHER ROMANIA, C.P. 88 O.P. 83, 062610, BUCUREŞTI.

Pentru a vă oferi informaţii şi servicii prin intermediul acestei pagini de internet, avem nevoie de anumite informaţii cu caracter personal din partea dumneavoastră pentru acordarea statutului de Membru al Comunităţii, precum şi dacă dumneavoastră optaţi pentru a vă putea transmite informaţii despre produsele şi campaniile noastre şi/sau ale partenerilor comerciali.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice Yves Rocher Romania SRL, operator de date personale cu nr. notificare 11408 are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familie dumneavoastră ori o altă persoană.

Solicităm unele date personale de la Dvs. pentru înregistrarea şi crearea contului. Dacă refuzaţi să completaţi datele dumneavoastră care sunt obligatorii pentru a vă înregistra nu veţi putea fi membru al comunităţii şi nu veţi beneficia de drepturile membrilor înregistraţi. Prin crearea contului sunteţi de acord cu condiţiile de utilizare a acestui site şi cu faptul că datele dumneavoastră vor fi prelucrate de Yves Rocher România SRL în scopurile declarate mai sus.

. Date personale obligatorii înregistrate

. Date facultative înregistrate

. Drepturile privind comunicările electronice

. Comunicarea comercială prin e-mail

DATE PERSONALE OBLIGATORII LA ÎNREGISTRARE

Adresa dumneavoastră de e-mail: aceasta vă permite să primiţi notificări referitoare la activitatea în comunitate şi în acest fel să fiţi la curent cu activitatea comunităţii

 

 

DATE FACULTATIVE ÎNREGISTRATE

Numele, prenumele: pentru identificare, fotografii ce vor conţine imaginea persoanei ce va fi utilizată pentru editarea profilului de membru al comunităţii sau pentru a promova evenimentele organizate de comunitate.

 

DREPTURILE PRIVIND COMUNICĂRILE ELECTRONICE

Comunitatea noastra implică menţinerea unei legături prin comunicări electronice. Pentru a vă informa periodic în legătură cu activitatea din cadrul comunităţii şi pentru a avea informaţii despre membrii comunităţii Dvs. trebuie să acceptaţi să primiţi comunicări comerciale cu privire la comunitate. Daca nu acceptaţi nu puteţi activa în cadrul Comunităţii şi nu puteţi dobândi calitatea de membru.

Comunitatea a fost creată pentru a ţine o legătură strânsă cu Yves Rocher România SRL. Înregistrarea şi activarea în cadrul Comunităţii presupune menţinerea strânsei legături prin comunicări electronice şi prin e-mail. Dacă nu doriţi acest tip de comunicare puteţi rămâne un client obişnuit şi să nu activaţi în cadrul Comunităţii.

Conform Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, aveţi dreptul de acces la date, de a solicita rectificarea informaţiilor care vă privesc şi de a vă opune primirii de oferte din partea Yves Rocher şi/sau a partenerilor săi, printr-o scrisoare semnată şi datată adresată Serviciului de Relaţii cu Clienţii Yves Rocher, C.P. 88, O.P. 83, Bucureşti sau prin email la adresa customerservice@yves-rocher.ro.

În privinţa comunicărilor comerciale prin e-mail aveţi posibilitatea de a vă opune prelucrării datelor şi viitoarelor trimiteri printr-un simplu click dat pe pagina special creată în partea inferioară a fiecărei comunicări. Yves Rocher se angajează să elimine adresele din lista trimiterilor sale.

*Prezentele condiţii si informaţii fac parte integrantă din termenii şi condiţiile generale de utilizare a comunităţii Între prietene frumoase. Acceptarea termenilor şi conditiilor generale de utilizare a comunităţii  Între prietene frumoase echivalează inclusiv cu acceptarea prezentelor condiţii şi termeni.

 

Politica Cookies